Malzemeler:
500 gr bamya
4 domates
2 soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Bamyaların sap kısımlarını öz suyunun çıkmamasına dikkat ederek kesin.
Bir soğanı, sarımsağı ve domatesleri yemeklik olarak doğrayıp karıştırın.
Tuzu, karabiberi ve toz şekeri ekleyin.
Tencerenin ortasına kabuğunu soyduğunuz bütün bir soğanı yerleştirin.
Kenarlarına bamyayı katlı sıra olacak şekilde dizin.
Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
Limonun yarısını üzerine sıkıp kalan limonu da dilim şeklinde kesip üzerine dizin.
Üzerine zeytinyağını gezdirin.
Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakik
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder